Thursday, September 8, 2011

Salam Perkenalan.......


Jendela Wilayah menulis... aidilfitri kali ini sebenarnya membuka maksud baru dalam diri JW,melihat situasi politk negara yang kian lama kian menyempit tekanan kepada anak bangsa lalu, JW berkata pada diri.."apa sumbangan JW pada negara dan anak bangsa.Apa yang ada dalam diri JW yang boleh JW kongsikan pada semua"...lalu menulis lah pilihan yang JW ada,menulislah senjata JWdengan menulislah harapan JW agar catatan JW dapat mengurangkan sedikit tekanan politik pada anak bangsa,InsyaAllah..

Jendela Wilayah menulis lagi.... politik tanahair lewat kini telah melangkaui batas susila yang patut ada.ada korban perang yang dibicarakan sebagai pengkhianat,pembunuh sebagai adiwira sanjungan.ada anak bangsa berubah binti dan agama,..ada bandar yang kurang suci perlu diBERSIHKAN,dan berbagai lagi tujuan "SUCI".. itu semua masa kini.. batas kasar yang didokong dan dipahat teguh sebagai perjuangan sebilangan oleh anak bangsa sedarah dengan JW,sekiblat dengan JW.APA MAHU MEREKA SEBENARNYA?

Jendela Wilayah menulis...cukuplah catatan pertama JW julungkali ini,ringkas kiranya dalam mata JW.. Insya Allah coretan dan catatan akan datang pasti menyusul,salam perjuangan maya dari JENDELA WILAYAH.

No comments:

Post a Comment